Владимир Орлић са амбасадором Азербејџана

Владимир Орлић са амбасадором Азербејџана

18/01/2024 Off By BERB

Фото: Скупштина Србије

 

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са амбасадором Републике Азербејџан Камилом Хасијевим.

Током разговора, саговорници су потврдили изванредне односе две земље и изразили спремност за наставак одличне сарадње и јачање партнерства у свим областима од обостраног интереса, посебно када је реч о заједничким инфраструктурним пројектима.

Др Орлић и Хасијев су изразили задовољство због пуштања у рад Гасног интерконектора Србија – Бугарска, које је уприличено у децембру у присуству двојице председника, Александра Вучића и Илхама Алијева.

Председник Орлић је захвалио на честиткама упућеним из Азербејџана на недавно одржаним изборима, као и на подршци ове пријатељске земље када је реч о поштовању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије, која је јасно показана и приликом кандидатуре тзв. „Косова“ у Савету Европе. Такође, упутио је честитке Азербејџану на томе што ће бити домаћин конференције COP 29.

Председник Скупштине Србије и амбасадор Азербејџана сагласили су се да ће се сарадња две земље наставити на нивоу два парламента и у новом сазиву НС РС, а посебно кроз међусобну подршку у међународним парламентарним организацијама.