Објављен позив за доделу станова у закуп у 14 локалних самоуправа

Објављен позив за доделу станова у закуп у 14 локалних самоуправа

17/01/2024 Off By BERB

Комесаријат за избеглице и миграције објавио је данас у Вечерњим новостима и на сајту Комесаријата, јавне позиве за давање у закуп са могућношћу куповине 27 стамбених јединица на територији 14 јединица локалне самоуправе, и то: Бачка Топола, Житиште, Нова Црња, Алибунар, Велика Плана, Бела Црква, Вршац, Уб, Крагујевац, Рача, Мајданпек, Дољевац, Ниш и Кладово. У питању су стамбене јединице које су раније изграђене.

 

На јавне позиве могу да се пријаве избеглице и бивше избеглице које имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији Републике Србије (лице не мора имати пријављено пребивалиште/боравиште на територији јединица локалне самоуправе где се налазе стамбене јединице са јавног позива).

Рок за подношење пријава је 1. март 2024. године, а пријаве на јавни позив подносе се Комесаријату за избеглице и миграције.

Јавни позив са пратећом документацијом можете преузети на сајту Комесаријата за избеглице и миграције https://kirs.gov.rs/cir/javni-pozivi/stambene-potrebe-izbeglica/0, у делу Јавни позиви, у просторијама Комесаријата за избеглице и миграције у Београду, Улица Народних хероја 4, 11070 Нови Београд, као и просторијама повереништва за избеглице и миграције у било којој јединици локалне самоуправе у Србији.