Новогодишњи пакетићи за децу из хранитељских породица у Крагујевцу

Новогодишњи пакетићи за децу из хранитељских породица у Крагујевцу

14/01/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Поводом Православне нове године, државни секретар у Министарству за бригу о породици и демографију Радош Пејовић поделио је новогодишње пакетиће деци из хранитељских породица у Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу.

Државни секретар је деци и хранитељима честитао новогодишње и божићне празнике и истакао да му је задовољство што је имао прилику да деци улепша празничне дане.

Пејовић је нагласио да је бити хранитељ хуман и одговоран позив и захвалио свима који су се одлучили да улепшају живот деци без родитељског старања.

„Република Србија и Министарство за бригу о породици и демографију наставиће и у наредном периоду да пружају потпуну подршку хранитељству, како би ова деца била заштићена и имала породични дом, јер то је оно што свако дете треба и мора да има“, поручио је Пејовић.

Директорка Центра за породични смештај и усвојење Ана Милетић Вучковић захвалила је Министарству за бригу о породици и демографију на пакетићима, који су, како је истакла, много обрадовали малишане.

Члан Привременог органа Града Крагујевца Предраг Стевовић захвалио је држави и ресорном министарству на срећи коју су данас пружили овој деци.