Новогодишњи пакетићи за најмлађе пацијенте на Институту за онкологију и радиологију

Новогодишњи пакетићи за најмлађе пацијенте на Институту за онкологију и радиологију

13/01/2024 Off By BERB

Фото: Милица Гајовић

 

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић уручио је данас, поводом обележавања Српске нове године, новогодишње пакетиће деци која се лече на одељењу за педијатрију Института за онкологију и радиологију Србије.

Пакетићи за малишане дар су Срба из Хрватске, а Милићевић их је предао начелници педијатрије др Лејли Париповић. На Институту се лече деца са најтежим облицима тумора, а која долазе из целе Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Срби су јединствени где год живели и то су још једном показали наши сународници који живе у Хрватској, рекао је Милићевић и додао да су га они замолили да уручи донацију деци која се лече на овом Институту.

Министар се захвалио свим лекарима који се боре за најтеже пацијенте, а посебно др Париповић и њеним колегама са педијатрије. Једина новогодишња жеља коју сам јој упутио је да у наредним годинама имају што мање посла, истакао је Милићевић.

Париповић је упознала министра са радом педијатријског одељења на онкологији и посебно се захвалила свим донаторима који се труде да улепшају празнике малишанима који се лече на Институту.