Завршени радови на водоводној мрежи у Куршумлији

Завршени радови на водоводној мрежи у Куршумлији

10/01/2024 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Mинистар за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Куршумлија Војимир Чарапић обишли су завршене радове на водоводној мрежи у улици др Мелгарда, суфинансиране путем пројекта намењеног локалним самоуправама које је реализовало Министарство.

Министарство је 20. јуна 2023. године, са председником општине Куршумлија Војимиром Чарапићем потписало Уговор о суфинансирању пројекта за изградњу комуналне инфраструктуре – водоводне мреже у улици др Мелгарда.

Радови које је Кабинет суфинансирао у укупном износу од 9,8 милиона динара, обезбедиће адекватну водоводну инфраструктуру за више стотина породица тог дела града.

Министар Ђерлек истакао је да је овај пројекат веома значајан за грађане Куршумлије, поготово за неколико стотина директних корисника водоводне мреже који ће добити квалитетно водоснадбевање. Он је додао да су радови завршени у предвиђеном року, као и да Министарство за равномерни регионални развој и Влада Републике Србије планирају даља улагања у Куршумлију.

,,Наша је обавеза да наставимо да улажемо како би обезбедили даљи развој не само Куршумлије, већ и овог округа“, закључио је министар Ђерлек.