Селаковић посетио породицу Милојевић

Селаковић посетио породицу Милојевић

01/01/2024 Off By BERB

Foto: minrzs.gov.rs

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је Светлану Милојевић, мајку Луке и Ане, која је једна од 406 породица које су добиле исплату, а једна од 552 породице у Србији, које су добиле решење о субвенционисању у куповини своје прве некретнине, куће или стана у изградњи.

Подсећајући да је реч о мери која је у Закону о финансијској подршци породицама са децом, ишла на иницијативу председника Александра Вучића 2022.године, министар Селаковић је рекао да је на основу те мере, брачним паровима у Србији који добију своје новорођенче, омогућено да на основу испуњености законом прописаних услова, добију новчану подршку у износу од 20 посто купопродајне цене, а максимално у износу од 20 хиљада евра.

„До сада је у Србији ова помоћ одобрена за 552 мајке, 552 породице, укупно то је 664.464.000 динара. Оно на шта смо посебно поносни је чињеница да смо у 2023. години успели да подигнемо број одобрених средстава за 11 пута више мајки. То значи да смо успели да учинимо рад наше Комисије значајно ефикаснијим и бољим, да је до сада исплаћено само у Београду 118 мајки, и да је добило ову врсту новчане подршке. Оне су добиле исплату од 224 милиона динара“, истакао је министар Селаковић приликом обиласка породице Милојевић на општини Палилула.

Селаковић је указао да се рад Комисије, чији је и председник, наставља и додао да у овом тренутку у фази обраде, фази чекања допуне материјала који су поднети или фази чекања предбележбе у Републичком геодетском заводу, има негде око 300 предмета.

Министар је рекао да су Светлана и Мирослав, на основу субвенције за куповину куће коју реновирају, добили 18.000 евра у динарској против вредности, што је петина вредности саме некретнине.

„Оно што је за нас значајно, јесте да ми у Комисији бележимо повећање броја захтева који пристижу, што значи да се за ову меру у Србији прочуло, да је она значајна не мала помоћ и очекујем да ћемо у наредном периоду, управо у овој области, имати тај срећан и весели издатак за државу, а то је да што више новца опредељујемо у ове намене“, истакао је Селаковић.