Кисић обишла прворођену бебу у Зрењанину

Кисић обишла прворођену бебу у Зрењанину

01/01/2024 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура обишли су данас прворођену бебу у 2024. години у Зрењанину.

Кисић је рекла да је јутрос, у 6.40 часова, мала Ана дошла на свет и то је најдивнији поклон за њену породицу и сигурно најлепши почетак године.

Министарка је истакла да се налази на једном од најлепших места на свету, месту где се рађају бебе, у зрењанинском породилишту.

Кисић је додала да ју је посебно обрадовала вест да је у Зрењанину током прошле године рођено више беба него 2022. године.

Током обиласка породилишта, као и других жена које су постале мајке претходних дана, приметила сам да има велики број оних које су родиле и своје треће дете и то заиста дивна вест, јер све што радимо, радимо због деце, јер они су наша будућност, навела је министарка.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура је рекао да је буџет Града за 2024. годину увећан када је у питању финансијска подршка породицама.

„За прворођено дете град издваја 60.000 динара, а за друго 45.000 динара. Поред поклон пакета које добија свака новорођена беба, такође, свако дете које се роди 17. новембра, на Дан Града, добија дукат“, подсетио је Салапура.