Влада посвећена стварању услова за раст домаћих компанија

Влада посвећена стварању услова за раст домаћих компанија

09/12/2023 Off By BERB

Фото: Ђ.К.

 

Домаћа мала, средња, али и велика предузећа представљају кичму српске привреде и кључни су покретачи економске активности у нашој земљи, изјавио је министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић након што је у Лозници обишао породичну компанију „Nelly“ која се бави производњом и продајом чоколаде и других кондиторских производа.

Он је навео да су му посебно важне важне домаће компаније као што је “Nelly”, која води рачуна о стандардима и сировинама, а посебно о радницима. Према његовим речима, ова компанија кондиторских производа покрива импресиван број тржишта и своје производе извози у земље ЕУ, али и у Русију, Велику Британију, као и у земље арапског света.

Уверен сам да су велики успеси тек пред овом компанијом која активно ради на ширењу тржишта, рекао је Момировић и додао да Владе Републике Србије остаје посвећена стварању услова који ће омогућити даљи раст и развој домаћих породичних компанија, јер оне директно доприносе општем напретку наше земље.

Министар је нагласио да сведочимо великим променама које су се догодиле у Лозници и додао да је овај град у једном тренутку доживео економску девастацију и да је деловало да пред њим није светла будућност. Он је истакао да су сарадњом локалне самоуправе и Владе Србије доведене нове фабрике, изграђени су ауто-путеви и на тај начин су оживели Мачва и Подриње.

Деценије смо потрошили у економској стагнацији, навео је Момировић и додао да зато мора да да се настави са економским растом. Он је рекао да са лидером као што је Александар Вучић, који има снаге и храбрости да земљу води напред и уз озбиљне привреднике и раднике, за Србију нема границе када је у питању еномомски напредак.