Помоћ компанији „Тоза Марковић“ у унапређењу производње

Помоћ компанији „Тоза Марковић“ у унапређењу производње

06/12/2023 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде Слободан Цветковић обишао је данас компанију „Тоза Марковић“ д.о.о. у Кикинди и руководству компаније, највећег и најстаријег произвођача грађевинског материјала од печене глине у Србији, која је истовремено и највећа цигларска компанија у југоисточној Европи, поручио да је охрабрујуће што је фирма, након вишегодишње кризе, успела да отплати стари дуг од приближно пет милиона евра.

Цветковић је истакао да је квалитетан менаџмент заслужан и за позиционирање бренда на тржишту, али и што је повратио поверење старих купаца широм света.

Министар је указао да је интенција компаније да настави са унапређењем производног процеса, да прошири своје капацитете, јер тржиште све више захтева додатне количине робе.

Министарство привреде тестира тржиште како би пронашла озбиљне, референтне компаније заинтересоване за приватизацију „Тозе Марковића“, поручио је Цветковић.

Он је најавио да ће Министарство привреде помоћи овом предузећу да осавремени производњу и да се током приватизацијe постигне што боља цена.

Директор компаније „Тоза Марковић“ д.о.о. Бранислав Бандић рекао је да приоритет компаније да следеће године повећа производне капацитете, с обзиром на то да захтеви тржишта премашују њихове производне могућности.

Министар привреде ће, након обиласка компаније „Тоза Марковић“, отворити конференцију поводом најаве такмичења за најбољу предузетничку идеју „Terra Grant Start 2023“, у организацији Kлуба „Бизнис на штиклама“, у Кикинди.