Министар Дачић са шефом дипломатије Казахстана

Министар Дачић са шефом дипломатије Казахстана

29/11/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са замеником председника Владе и министром спољних послова Републике Казахстан Муратом Нуртлеуом.

Током разговора је истакнуто задовољство поводом прве билатералне посете на нивоу министра иностраних послова и изражена нада да ће се убудуће интензивирати посете на највишем нивоу.

Обострано је констатовано да су наши билатерални односи традиционално добри и пријатељски и да су обе земље чврсто опредељена за даљи развој, унапређење и продубљивање свеукупне сарадње.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је посебно истакао да високо ценимо подршку пријатељског Казахстана очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Изражено је обострано очекивање да ће ова посета пружити снажан подстицај даљем развоју наше свеукупне сарадње, посебно у области привреде, имајући у виду бројне, али за сада недовољно искоришћене потенцијале, укључујући и могућност успостављања директних летова на релацији Београд – Астана.

Обострано су потврђени позиви за реализацију посета на највишем, председничком нивоу у предстојећем периоду.

Размењена су мишљења и о главним актуелним глобалним и регионалним темама.