Turistička organizacija Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

Turistička organizacija Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci

23/09/2015 Off By

Međunarodni sajam turizma u Banjaluci po prvi put ove godine organizuje Turistička organizacija grada Banja Luka, koja je u isto vreme, sa „MP Ginis Grupom“, suorganizator Međunarodnog sajma „Putevi zdravlja”, koji se održava po treći put. Pokrovitelj sajma je Vlada Republike Srpske. Sajam će se održati u periodu od 24. do 26. septembra, na glavnom gradskom trgu, Trgu Krajine


banja luka
Info: Press TOS – a

 

TURISTIČKA organizacija Srbije učestvovaće na Međunarodnom sajmu turizma i zdravlja koji se održava od 24. do 26. septembra 2015. godine u Banjaluci (Bosna i Hercegovina). Na štandu turizma Srbije veličine 27 kvadrata, svoju ponudu će predstaviti i Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Posetiocima Sajma i zainteresovanim turističkim poslenicima biće predstavljena celokupna turistička ponuda Srbije. U odnosu na specifična interesovanja ovog tržišta, naglasak će biti na ponudi kratkih odmora u gradovima, banjskim mestima, festivalima, planinskim centrima, prirodi Srbije, Dunavu i aktivnom odmoru.
Međunarodni sajam turizma u Banjaluci po prvi put ove godine organizuje Turistička organizacija grada Banja Luka, koja je u isto vreme, sa „MP Ginis Grupom“, suorganizator Međunarodnog sajma „Putevi zdravlja”, koji se održava po treći put. Pokrovitelj sajma je Vlada Republike Srpske. Sajam će se održati u periodu od 24. do 26. septembra, na glavnom gradskom trgu, Trgu Krajine.
Prema procenama organizatora očekivani broj posetilaca je 50.000, a očekivani broj izlagača je 300. Izlagači iz turističkog sektora biće nacionalne i lokalne turističke organizacije, avanturistički turizam, seoski turizam, zdravstveni turizam, manifestacije i sportski događaji, planinski centri, banje i klimatski centri, turoperateri i agencije. Tokom sajma biće održana stručna radionica na temu ”Konkurentnost regionalnog turističkog proizvoda na turističkom tržištu’’, kao i prateće manifestacije u okviru obeležavanja Svetskog dana turizma i Svetskog Dana srca.
Tržište Bosne i Hercegovine je turističko na kome se na osnovu zvaničnih podataka Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u prvih 7 meseci 2015. godine beleži povećanje od 29 posto broja dolazaka turista u odnosu na isti period u 2014. godine. U ovom periodu je registrovano 47.049 dolazaka, odnosno 106.398 noćenja turista iz Bosne i Hercegovine, što predstavlja oko 8 posto udela u ukupnom broju noćenja inostranih turista. Mereno brojem ostvarenih noćenja, turisti iz Bosne i Hercegovine se nalaze na prvom mestu među svim inostranim turistima.♦