Орлић уручио награде најбољим произвођачима ракије

Орлић уручио награде најбољим произвођачима ракије

19/11/2023 Off By BERB

Фото: Народна скупштина Републике Србије

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић посетио је јуче сајам „Винска визија Отвореног Балкана“, где је уручио награде најбољим произвођачима ракије.

Овом приликом, др Орлић је захвалио учесницима такмичења, као и Савезу произвођача ракије Србије, по чијој оцени се награде додељују, јер својим производима и преданим радом промовишу Србију.

Нагласио је да је други сајам „Винска визија Отвореног Балкана“ окупио рекордан број посетилаца, што представља још једну потврду да је иницијатива Отворени Балкан заживела у свом пуном капацитету. „Са поносом говоримо да је идеја о Отвореном Балкану потекла управо из наше земље и од председника Александра Вучића, да су њен значај препознале и Северна Македонија и Албанија, а да је створена, баш као и овај сајам, на опредељености за јачање међусобног партнерства и сарадње“, рекао је др Орлић.

Како је додао, руководство Р. Србије наставиће да доприноси јачању иницијативе и њеној даљој промоцији. „Наставићемо марљиви рад на даљој реализацији свих могућности које Отворени Балкан пружа, следећи визионарске идеје председника Вучића, који је још једном показао да само мудра државничка политика може да изнедри овако важне иницијативе као што је наш Отворени Балкан“, закључио је др Орлић, још једном честитајући победницима, као и свима који су дали свој допринос да у бољу будућност Србија и Балкан снажно закораче већ данас.