Очување српског идентитета, језика, културе и традиције широм Аустрије

Очување српског идентитета, језика, културе и традиције широм Аустрије

18/11/2023 Off By BERB

Фото: Душко Вукајловић

 

Министар без портфеља задужен са координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је данас у Бечу Смотру дечијих фолклорних ансамбала Аустрије на којој је учествовало више стотина малишана чланова српских фолклорних друштава из целе Аустрије.

Он се том приликом захвали председнику Аустријског савеза српског фолклора Александру Саши Станковићу на преданом раду и труду који улаже у очување и промоцију наше богате културне баштине.

“Веома је важно да постоји једна кровна организација, као што је Аустријски савез српског фолклора, која окупља наша фолклорна друштва како би дијаспора могла да заједнички делује ка оставарењу главних циљева – очувању српског идентитета, језика, културе и традиције широм Аустрије. Будете јединствени, јер наша снага лежи управо у нашем јединству и слози „поручио је министар Милићевић.

Министар се у Бечу састао и са представницима удружења дијаспоре са којима је разговарао о изради будуће стратегије односа матице и дијаспоре, као и новог закона о Србима у дијаспори и региону.