Пирот ускоро добија модеран мултифункционални културни центар

Пирот ускоро добија модеран мултифункционални културни центар

13/11/2023 Off By BERB

Фото: Дарио Константиновић

 

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић обишла је данас у Пироту завршне радове на мултифункционалном културном центру, некадашњем Дому војске, за који је Министарство културе обезбедило средства преко кредита Развојне банке Савета Европе, намењеног искључиво изградњи и адаптацији пројеката у области културе.

Изражавајући задовољство динамиком радова на будућем великом културном центру града, Гојковић је најавила да ће грађани Пирота ускоро присуствовати његовом отварању и моћи да уживају у различитим културним садржајима мултифункционалног центра културе каквог нема у Србији, а не само у Пиротском округу.

Гојковић је рекла да се уз библиотеку, мултифункционалну салу, где могу да се одржавају и позоришне представе, концерти, посебна пажња обратила и на могућност изградње сала које ће бити предвиђене за ученике балетских школа, различитих плесних удружења и слично. Сви заједно можемо да будемо поносни на заједнички труд и рад, уз финансијску подршку Министарства, истакла је министарка.

Гојковић је подсетила да је Влада Републике Србије узела кредит за инфраструктуру, управо за радове у култури за неколико пројеката у нашој држави. Према њеним речима, то је зајам од Банке за обнову и развој Савета Европе, а вредност инвестиције у Пироту до сад је достигла пет милиона евра.

Град Пирот ће реализацијом пројекта реконструкције и адаптације некадашњег Дома војске у модерни центар за културу добити важну, респектабилну европску установу културе, која ће имати могућности да својим грађанима понуди квалитетне позоришне представе, филмске пројекције, концерте и многе друге културне садржаје.