Jadranka Joksimović razgovarala sa Mihaelom Rotom

Jadranka Joksimović razgovarala sa Mihaelom Rotom

21/09/2015 Off By

Rot je ponovio da nemačka vlada konstruktivno podržava proces evropskih integracija Srbije i da je njen blizak parter. Takođe, istakao je da je u zajedničkom interesu Nemačke, EU i Srbije što skorije otvaranje poglavlja


 

rot

Info: Press Vlade


 

MINISTARKA za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa državnim ministrom za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Mihaelom Rotom sa kojim je razgovarala o procesu pristupanja Srbije EU.

Sagovornici su se složili da je Srbija ostvarila napredak u mnogim oblastima ali i da je u pitanju zahtevan put koji zahteva dosta prilagođavanja i promena, ali i put koji donosi konkretne koristi po građane Srbije.

Ministarka Joksimović ponovila je da očekuje otvaranje prvih poglavlja do kraja godine kao i da je taj naredni korak u procesu evropske integracije za Srbiju važan jer bi dao dodatan podstrek reformama.

Rot je ponovio da nemačka vlada konstruktivno podržava proces evropskih integracija Srbije i da je njen blizak parter. Takođe, istakao je da je u zajedničkom interesu Nemačke, EU i Srbije što skorije otvaranje poglavlja.

Ocenili su da je Berlinski proces jedan od najboljih okvira za konkretnu saradnju u regionu Zapadnog Balkana. Joksimović je podsetila da je Srbija nastupila sa konkretnim predlozima za realizaciju zajedničkih projekata.

Inicijativu premijera Srbije i Albanije za formiranje kancelarije za mlade izdvojili su kao veoma značajnu.

Razgovarajući o problemu migranata, ministar Joksimović upoznala je sagovornika sa svim sistemskim i operativnim merama koje Srbija preduzima po ovom pitanju i izrazila očekivanja da će uskoro doći do jedinstvenog rešavanja problema.

Rot je ponovio da je Srbija pokazala da je organizovano pristupila rešavanju problema i pohvalio njen human odnos prema migrantima. Ujedno je istakao da je Srbija svojim postupanjem pokazala da treba da bude deo zajedničkog evropskog rešenja.♦