Министар Дачић примио шефа дипломатије Јемена

Министар Дачић примио шефа дипломатије Јемена

06/11/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са министром иностраних послова Републике Јемен Ахмедом Авадом бин Мубараком, који борави у првој радној посети Републици Србији.

Шеф српске дипломатије je указао да су односи две земље традиционално пријатељски и изразио наду да ће, након ове посете, отпочети конкретнија сарадња у областима од заједничког интереса, а нарочито на плану економије, здравства и образовања.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је нагласио да је за Србију од изузетног значаја очувања културног, историјског и религијског наслеђа на Косову и Метохији, што је једно од најосетљивијих питања за нашу земљу и српски народ, те да, у том смислу, Србија очекује разумевање Јемена.

Министар иностраних послова Републике Јемен Ахмед Авад бин Мубарак је захвалио на пријатељској и топлој добродошлици и истакао опредељеност Републике Јемен за развој сарадње са Републиком Србијом.

Истичући значај сарадње у области образовања, министар Ахмед Авад бин Мубарак је изразио интерес за учешће јеменских студената у пројекту „Свет у Србији“ од наредне школске године.