Otvoren granični prelaz Horgoš 1

Otvoren granični prelaz Horgoš 1

20/09/2015 Off By

Stefanović je rekao da su izazovi migrantske krize i dalje pred nama, kao i da se sa mađarskim kolegom složio da su prioriteti u odnosima dve zemlje olakšavanje međunarodnog tranzita i ekonomska saradnja


granični prolaz
Info: Press biro MUP – a


 

MINISTRI unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović i Mađarske Šandor Pinter zajedno su danas otvorili Granični prelaz Horgoš 1. Dvojica ministara uklonili su prvu ogradu sa srpsko-mađarske granice i na taj način je omogućen nesmetan promet za putnički i teretni saobraćaj.

Stefanović je rekao da su izazovi migrantske krize i dalje pred nama, kao i da se sa mađarskim kolegom složio da su prioriteti u odnosima dve zemlje olakšavanje međunarodnog tranzita i ekonomska saradnja.
„Mađarska i Srbija su dobri susedi, što potvrđuje i ponovno otvaranje ovog graničnog prelaza i pokazuje rešenost da u kritičnim vremenima odgovorne države umeju da upravljaju ovakvim krizama“, naglasio je ministar.
Prema Stefanovićevim rečima, postignut je dogovor da se situacija u potpunosti stavi pod kontrolu, što će omogućiti da se na graničnom prelazu Horgoš 2 vrši kompletna registracija svih migranata.
„Na Horgošu 1 će biti olakšan putnički i robni saobraćaj“, rekao je ministar Stefanović i zahvalio se ministru Pinteru na brzoj reakciji i dobroj komunikaciji.
Mađarski ministar naglasio je da vanredne situacije zahtevaju vanredna rešenja.

„Pritisak koji dve zemlje trpe zbog migranata uslovio je vanrednu situaciju, a u saradnji sa Stefanovićem i srpskom vladom pronašli smo zajedničko rešenje“, kazao je Pinter i dodao da su Srbija i Mađarska kroz ovu situaciju dokazale da su prijateljske zemlje i da će to unaprediti njihove odnose.♦