Отворен нови вртић у Бачкој Паланци

Отворен нови вртић у Бачкој Паланци

24/10/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић и председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница отворили су данас новоизграђени вртић „Дуга“ у тој општини, који је опремљен уз подршку Министарства за бригу о породици и демографији.

Данас смо у Бачкој Паланци дивним поводом, ови дечији осмеси око нас и дечија граја су разлог зашто радимо и градимо, да им детињство буде обојено најлепшим бојама, поручила је министарка Кисић и додала да су све активности Министарства за бригу о породици и демографију усмерене на подршку родитељима и деци, а у циљу да се још више деце рађа.
Бачка Паланка је једна од 52 локалне самоуправе које су на конкурсу Министарства за бригу о породици и демографију добиле средства за суфинансирање пронаталитетних пројеката и мера. Проф. др Кисић је нагласила да је Министарство са девет милиона динара подржало општину Бачка Паланка и опремање новог вртића, који је општина изградила сопственим средствима.
„Дали смо допринос да овај објекат овако изгледа и да ова општина више нема листе чекања када је у питању упис деце у вртић. Циљ нам је да се и у овој општини, као и широм Србије, још више деце рађа, да још више младих има своје породице, а ми ћемо да градимо вртиће и школе у читавој земљи, јер све што радимо и градимо је због наше деце“, поручила је Кисић.
Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница рекао је да је та општина у изградњу новог вртића уложила 175 милиона динара и да је то шести вртић који је отворен у овом месту у последњих седам година, као и да је у плану изградња још једног.
Немамо више листе чекања и то је наша победа, то је победа политике коју спроводи председник Александар Вучић, наша деца и родитељи то заслужују, истакао је Шушница. Нови вртић у овој општини је површине 1307м2 и капацитета за око 200 деце.