Министар Дачић уручио дипломатске пасоше кошаркашима и одбојкашицама

Министар Дачић уручио дипломатске пасоше кошаркашима и одбојкашицама

15/10/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је дипломатске пасоше прослављеним репрезентативцима Србије у кошарци Богдану Богдановићу, Бориши Симанићу, Алекси Аврамовићу и Дејану Давидовцу, као и репрезентативкама Србије у одбојци Маји Огњеновић, Тијани Бошковић, Ани Бјелици, Јовани Стевановић и Теодори Пушић.

Министар Дачић је у срдачном разговору са нашим успешним спортистима, истакао да је овај чин прилика да се држава и на овај, више него симболичан, начин одужи спортистима који годинама доносе медаље Србији.

„Није дипломатски пасош предуслов да наши трофејни спортисти буду амбасадори наше земље, они су већ својим резултатима и понашањем то доказали”, рекао је министар Дачић и поручио да се поносимо њима и њиховим спортским успесима.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић сукцесивно ће уручити дипломатске пасоше осталим члановима кошаркашке и одбојкашке репрезентације Србије, у зависности од њихових обавеза и могућности да дођу у Министарство.

Кошаркашка репрезентација Србије, предвођена капитеном Богданом Богдановићем, додала је у своју богату колекцију трофеја титулу вицешампиона на Светском првенству у Манили. Српске одбојкашице, вишеструке светске и европске шампионке и олимпијске вицешампионке, освојиле су сребрну медаљу на Европском првенству у Белгији, што је девета узастопна медаља у овој деценији на великим такмичењима, по чему су апсолутно најуспешнија репрезентација.