U Novom Sadu otvoren 22. Serbia Fashion Week

U Novom Sadu otvoren 22. Serbia Fashion Week

14/10/2023 Off By BERB

Foto: Srđan Aleksić, Vuk Đermanović, Anastasia Saltikova

 

Nacionalna nedelja mode – Serbia Fashion Week, ugledna manifestacija koja slavi kreativnost i modu, svečano je otvorena na spektakularan način ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ovo veče označilo je početak petodnevnog modnog spektakla, donoseći sa sobom neizmernu inspiraciju, kreativnost i ljubav prema modi i umetnosti.

Ono što čini ovogodišnju ceremoniju otvaranja posebnom je savršena sinergija modne i operske umetnosti.

U srcu Novog Sada, pred Srpskim Narodnim Pozorištem, gledali smo kako se moda i muzika stapaju u nezaboravnom spektaklu. Kamerni orkestar Srpskog Narodnog Pozorišta je svojim muzičkim bravurama ispunio svečanost, dok su članovi Dečjeg hora Opere SNP-a i solista Željka Andrića, dodali dodatnu dimenziju ovoj večeri. Sama ideja da moda i opera dele isti prostor i trenutak izuzetna je. Obe umetnosti izražavaju se kroz strast, ekspresiju i emociju. Moda je izražavanje ličnog stila i priče putem odeće, dok opera koristi glas kako bi ispričala priču i izrazila duboke emocije. Na ovom svečanom otvaranju, ove dve umetnosti su se spojile na izvanredan način, a rezultat je bio spektakl koji je dirnuo srca prisutnih.

“Srbija Fashion Week je ne samo manifestacija mode, već i platforma za promociju kreativnosti i umetničkog izraza u različitim oblastima,” istakli su voditelji programa, Jelena i Aleksandar Gajšek, koji su publiku vešto vodili ovu nezaboravnu noć u kojoj su prikazane kreacije dizajnera iz 22 zemlje sveta, od Francuske do Kambodže, od Italije do Bugarske.

“Na svečanoj cerermoniji otvaranja 22. izdanja Serbia Fashion Week-a videli smo fantastičnu sinergiju modne i operske umetnosti. Ponosna sam na to što je iz Novog Sada i Srbije u svet otišla čarobna slika koja spektakla u kom su uz uživo izvođenje Kamernog orkestra, solista i Dečjeg hora Opere SNP-a najlepših arija, prikazane kreacije dizajnera iz 22 zemlje sveta. Nije bilo lako organizovati dolazak svih tih dizajnera, posebno onih sa Dalekog istoka, ali je sav trud vredeo jer smo svi zajedno na ceremoniji otvaranja uživali u jedinstvenom spektaklu koji je prikazao svu lepotu različitosti nacija, kultura i umetničkog izraza”, rekla je predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat.

Ovo izdanje Serbia Fashion Week-a će trajati do 17. oktobra, pružajući publici niz uzbuđenja, uključujući Serbia Fashion Film Festival, seminarske aktivnosti i uzbudljive modne revije. Serbia Fashion Week nastavlja da bude mesto gde moda postaje magija, gde se kreativnost slavi i gde se svako veče pretvara u bajku.