Интензивирање економске сарадње са Великом Британијом

Интензивирање економске сарадње са Великом Британијом

13/10/2023 Off By BERB

Фото: Министарство привреде

 

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са британским амбасадором у Србији Едвардом Фергусоном.

Цветковић изјавио је да је Велика Британија земаља којој се придаје посебан значај у сарадњи, нарочито у економском смислу. И додао да да су добри услови за пословање допринели да се Србија успешније одупре глобалној економској кризи и да, по обиму страних инвестиција, задржи лидерску позицију у региону.

По његовим речима, постоји велика могућност за инвестирање у Србији и желимо да видимо више британских компанија на српском тржишту.

Министар је изразио уверење да ће Србија наставити да гради стратешке односе са Уједињеним Краљевством и да је закљученим Споразумом за партнерство, трговину и сарадњу између две земље направљен искорак у будућој економској сарадњи.

Амбасадор Фергусон је указао је на интензивно повезивање српских малих и средњих предузећа са британским партнерима у области дигиталне економије. Амбасадор Фергусон понудио је британска исуства која могу да буду чврст темељ за будућу сарадњу.

Саговорници су се сагласили да постоји пуно простора за унапређење сарадње и да ће у наредном периоду заједнички радити на чешћем организовању пословних форума.