Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanim ambasadorom Kine Li Mingom

Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanim ambasadorom Kine Li Mingom

06/10/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Li Mingom.

Ministar Vučević, tom prilikom, izrazio je izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Kako je istakao, stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio iskren, principijelan i bezuslovan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje.

Ministar odbrane je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku. Vlada Republike Srbije, dodao je ministar Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasador Li Ming zahvalio je ministru Vučeviću na gostoprimstvu i prilici da se upoznaju na početku svoje dužnosti ambasadora u prijateljskoj Srbiji. Kako je naveo, Ministarstvo odbrane Republike Srbije jedno je od prvih ministarstava koje je izabrao za posetu, što je snažan dokaz nivoa i značaja saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Ambasador Kine naglasio je da su rezultati koje su prethodna dva ambasadora ostvarili na polju bilateralne saradnje izvanredni, te da će se potruditi da saradnju unapredi i da joj tokom svog mandata da novu energiju.