Доследна подршка Кине суверенитету и територијалном интегритету Србије

Доследна подршка Кине суверенитету и територијалном интегритету Србије

03/10/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са новоизабраним амбасадором Народне Републике Кине у Србији Ли Мингом којем је пожелела добродошлицу и успешан мандат.

Премијерка је нагласила да су односи двеју земаља одлични, праћени интензивним политичким дијалогом на свим нивоима. Брнабић је рекла да увек постоји потенцијал за додатно унапређење сарадње, нарочито када су у питању области привреде и ИКТ и додала да је од изузетне важности то што ће наша земља бити почасни гост на 6. Међународном увозном сајму у Шангају, који се одржава у новембру.

Премијерка Брнабић је истакла да ће потписивање Споразума о слободној трговини, током предстојеће посете председника Републике Србије Александра Вучића Пекингу у оквиру Трећег форума за међународну сарадњу иницијативе „Појас и пут“, значајно допринети интензивирању билатералне економске сарадње. Поздравила је велики број билатералних споразума, који ће, том приликом, такође бити потписани.

Након што је амбасадора информисала о ситуацији на Косову и Метохији и дугогодишњем тешком положају Срба и другог неалбанског становништва, председница Владе се захвалила абасадору Лиу на доследној и чврстој подршци коју Народна Република Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Амбасадор Ли је подвукао да је почаствован што је на месту амбасадора у Србији, истакавши да је уверен да ће сарадња двеју земаља бити настављена узлазном путањом. Ли је нагласио да је Народна Република Кина чврсто на позицијама поштовања суверенитета и територијалног интегритета пријатељске Републике Србије.