Отварање изложбе фотографија „Лепота старења #3“ данас у Пароброду

Отварање изложбе фотографија „Лепота старења #3“ данас у Пароброду

01/10/2023 Off By BERB

Данас, 1. октобра, од 19 часова у УК Пароброд  отвара се изложба фотографија „Лепота старења #3“ коју, трећу годину заредом, расписују Удружење грађана „Снага пријатељства“ – Amity и Фото савез Србије, поводом обележавања Међународног дана старијих особа.

Многи људи се плаше старости, па и не размишљају о њој како не би пали у депресију. Са друге стране, многи старији људи се повлаче из друштва и затварају се у свој свет не налазећи начина да уживају пуним плућима у свом животном добу са свим својим потенцијалима, искуствима, знањима и социјалним везама, који остају неискоришћени. Сваки дан је шанса да се живи богатији и испуњенији живот не скривајући и тешкоће које носе године, болести и туговања. Никада нисмо престари за нови циљ или за нове активности, које нам причињавају радост или доприносе нашем буџету лично, нашој породици, заједници и друштву у целини.

Управо ове изложене фотографије нам дају наду да ће људи престати да верују да је у реду да буду невидљиви само зато што су стари. Оне нам доносе радост, упознајући нас са аутентичним ликовима, који године и искуство носе као част, привилегију и срећу.

На Конкурс за најбољу фотографију насталу у Србији на тему „Лепота старења“, који је расписан у јулу 2023., приспело је 388 фотографија од 71 аутора од којих је жири изабрао 74 фотографије од 46 аутора за изложбу.

На отварању изложбе говориће:

  • Надежда Сатарић, Удружење „Снага пријатељства“- Amity;
  • Томислав Жигманов, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог;
  • Зоран Пашалић, Заштитник грађана;
  • Мирослав Предојевић, Фото савез Србије;
  • Јована Убипарип, Популациони фонд Уједињених нација у Србији;

Трајање изложбе је до 12. октобра 2023. године.

Улаз је слободан!