Највише беба током 2023. године родило се у августу

Највише беба током 2023. године родило се у августу

30/09/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је на манифестацији „Дан породице“ у Госпођинцима код Жабља да је највише беба током 2023. године рођено у августу – њих 5.891.

 Кисић је истакла да је управо побољшање демографске слике један од главних приоритета Републике Србије и Министарства за бригу о породици и демографију. Она је навела да све што Министарство ради, ради због породица, деце, њихове лепше и боље будућности, додавши да све мере које су до сада применили на иницијативу председника Србије Александра Вучића већ дају позитивне резултате.
Министарка је рекла да се у Госпођиницима данас слави оно најдрагоценије што човек може да има, што све мотивише да се никада не одустане и да се иде напред, да сви буду бољи у свему, односно да се слави породица.
Ово је сигурно једно од најлепших места данас, јер овде видимо много осмеха, радости, деце и срећних и насмејаних родитеља, истакла је Кисић.
Председник Општине Жабаљ Урош Радановић рекао је да је породица стуб друштва и државе и да је важно да оне буду јаке и стабилне, јер без ослонца у породици, нема ни успеха на другим пољима. Он је истакао да се труде да као локална самоуправа, уз подршку државе, родитељима олакшају подизање деце и да ће се трудити да то наставе и у наредном периоду.