Petronijević: Milan Radoičić podneo ostavku na mesto potpredsednika SL, o akcijama na KiM nije obavestio vlasti u BG

Petronijević: Milan Radoičić podneo ostavku na mesto potpredsednika SL, o akcijama na KiM nije obavestio vlasti u BG

29/09/2023 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug

 

Punomoćnik Milana Radoičića, advokat Goran Petronijević pročitao je danas obaveštenje Radoičića koji je u njemu naveo da je zajedno sa sunarodnicima došao u Banjsku na KiM kako bi ohrabrio srpski narod u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.

 

Obavestio je “progonitelje srpskog naroda” da je obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda i da to nema veze sa njegovim političkin delovanjem.

Naveo je i da o tome nisu bile obaveštene vlasti u Beogradu i da nije imao nikakvu pomoć odatle.

Radoičić podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podneo je danas neopozivu ostaku na mesto potpredsednika te stranke.

Kako se ističe u obraćanju javnosti koje je na konferenciji za novinare pročitao njegov advokat Goran Petronijević, Radoičić je zajedno sa svojim sunarodnicima 24. septembra došao na sever KiM u predelu sela Banjska, da bi, kako kaže, ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.

“O ovome nisam obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, niti iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć, jer smo već do tada imali različite stavove po pitanju dosadašnjih metoda otpora Kurtijevom teroru”, ističe se u saopštenju.

On je obavestio “progonitelje srpskog naroda” da je obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda i da to nema veze sa njegovim prethodnim političkim delovanjem.

Na strani Radoičića nema odgovornosti, odazvaće se pozivu

Petronijević je izjavio je da smatra da nema potrebe njegovom štićeniku da nadležni organi postavljaju pitanja, ali ako ga budu zvali odazvaće se pozivu.

“Na severu borave specijalne jedinice tzv. kosovske policije koje nelegalno tamo borave, a u skladu sa rezolucijom 1244. A ako je neko nelegalno tamo to su oni kao i neke paravojne formacije. Mislim da na strani Radoičića nema odgovornosti, da li će to smatrati organi Srbije ostaje da se vidi. Oni su došli u svoju zemlju i u svoju kuću”, rekao je Petronijević.

Ponovio je da kosovski policajac nije stradao od pucnjave već od eksplozije.

Saznanja idu ka tome da su Srbi stradali na neregularan način

Punomoćnik Milana Radoičića izjavio je da za obdukciju ubijenih Srba na severu Kosova i Metohije nije bilo razumevanja, kao i da Euleksu nisu dozvolili da prisustvuju obdukciji stradalih.

“Neka saznanja idu ka tome da trojica nisu na regularan način stradala već da su nakon predaje streljani, a drugi da je ranjen pa overen. Tragovi toga mogu da se nađu sa dobrom analizom, ali prištinski organi to ne dozvoljavaju. To je jedna ozbiljna sumnja da se nešto ozbiljno tu krije. Moja sumnja može ići u tom pravcu”, rekao je on na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, nastojaćemo da dođemo do istine.

“Nedostatak istine i dovodi do sukoba, zato se vi mediji držite proverenih stvari”, poručio je on.

Ne mogu da dajem sudove da li je snimak na kom je Radoičić autentičan

Petronijević je izjavio da ne može da daje nikakve sudove da li je snimak Radoičića na kom se on navodno nalazi u punoj ratnoj opremi u manastiru Banjska autentičan i dodao da nije istina da je bio na Vojno medicinskoj akademiji, jer nije povređen.

Tako je odgovorio na pitanje da li je snimak koji su prikazale prištinske vlasti, a na kom se navodno vidi Radoičić u punoj ratnoj opremi autentičan i dodao da ne može da komentariše jer snimak nije ni video.

“Ne mogu da dajem nikakve sudove, snimak nisam video”, rekao je on na konferenciji  u Beogradu.