Vučić: Dobar rezultat trilateralnog sastanka Srbije, UAE i Mađarske; Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima

Vučić: Dobar rezultat trilateralnog sastanka Srbije, UAE i Mađarske; Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima

29/09/2023 Off By BERB

Izvor: Tanjug/Foto: AP Photo/Darko Vojinović

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle susreta sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i izaslanikom predsednika Ujedinjenih arapskih Emirata princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, da veruje da su napravili dobar sastanak i dobar rezultat.

 

Vučić je kazao da je sa Orbanom i šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom razgovarao o svim strateškim pitanjima, dodajući da je usvojen jedan zaključak koji se tiče formiranja timova za logistiku.

“Naše dve zemlje su zemlje bez luka i mora, zavisni smo od Konstance, Soluna, Pireja i moramo da pronalazimo nova rešenja za izvoz i uvoz naših roba, zatim bezbednost u oblasti vode i hrane, energetsku beznednost, analizu dostupnosti radne snage svih profila posebno zanatskih. Razgovarali smo o mogućnosti formiranja zajedničke kompanije u oblasti stočarstva, naročito ovčarstva, govedarstva. Potreban je razvoj poljoprivredne infrastrukture, mi smo sa svega 5,6 odsto pokriveni sistemima za navodnjavanje”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.