Спречавање негативних демографских трендова од суштинског значаја за регионални развој

Спречавање негативних демографских трендова од суштинског значаја за регионални развој

26/09/2023 Off By BERB

Фото: Милош Перић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек разговарао је данас у Нишу са градоначелнцом Драганом Сотировски о могућностима подршке пројектима значајним за равномерни регионални развој.

Министар Ђерлек упознао је градоначелницу Сотировски са пројектима које Кабинет министра за равномерни регионални развој спроводи у Нишавском округу, али и широм Србије, и позвао град Ниш да конкурише са својим пројектима на јавном позиву који ће Кабинет расписати у наредним недељама.

Градоначелница Драгана Сотировски истакла је да град Ниш већ има спремне пројекте који могу да допринесу регионалном расту и развоју, пре свега, развоју руралних средина у градским општинама.

Министар Ђерлек истакао је да је спречавање негативних демографских трендова једно од питања од суштинског значаја за регионални развој и изразио спремност да подржи пројекте који би допринели бољој демографској слици овог краја.

Градоначелница је обавестила министра да је у Нишавском округу један од највећих проблема који доприносе лошој демографској слици, проблем међумесног саобраћаја, који у великој мери доприноси томе да се људи из околних општина одлучују за трајне миграције у урбаније средине.

Министар Един Ђерлек истакао је да ће Влада наставити да улаже у град Ниш и Нишавски округ, с циљем да се услови живота грађана унапреде, не само у овом, већ и другим регионима наше земље.