Успостављање уредног снабдевања струјом у општини Шид у најкраћем року

Успостављање уредног снабдевања струјом у општини Шид у најкраћем року

25/09/2023 Off By BERB

Фото: Емилија Јовановић

 

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић обишла је данас општину Шид, где је услед временских непогода око 11.000 грађана остало без напајања електричном енергијом и где су у току радови који ће омогућити да у најкраћем року грађани поново имају уредно снабдевање струјом.

Министарка је, после састанка са председником општине Шид и директорима „Електромреже Србије“ и „Електродистрибуције Србије“ и обиласка радова на терену, рекла да се очекује да данас до краја дана или сутра ујутру, у зависности од дела територије на којој се налазе, сви потрошачи поново имају струју.

„У суботу је око 11.000 грађана остало без напајања електричном енергијом. Део проблема решен је агрегатима које су обезбедила енергетска предузећа и државне институције. Брзом реакцијом надлежних служби, обезбеђено је стабилно водоснабдевање одмах јуче ујутру, а сви вртићи, школе, суд, велике трговине, пошта, имају струју. Тренутно је близу 10.000 купаца без снабдевања електричном енергијом, за које очекујемо да вечерас или сутра ујутру, у зависности од временских прилика, имају уредно снабдевање електричном енергијом”, рекла је Ђедовић Хандановић.

Она је истакла да је хаварија санирана у рекордном року, и изразила захвалност екипама ЕМС из целе Србије које су истог момента ангажоване и даноноћно су на терену.

„Екипе раде у три смене, радови не престају ниједног тренутка, у отежаним временским условима, а изводе се на висини од 36 метара. Хвала радницима који су показали велику пожртвованост и хвала грађанима на стрпљењу, а посебно јер су и сами допринели да се штета брже санира јер су радницима прокрчили пут до места хаварије”, додала је министарка.

Она је додала да енергетска предузећа и Министарство прате ситуацију и у другим деловима Србије, где су јаке падавине нарочито током ноћи проузроковале пролазне кварове који ће бити отклоњени у најкраћем року.