Национално отворено такмичење у спасилаштву на води 25. септембра на Ади

Национално отворено такмичење у спасилаштву на води 25. септембра на Ади

23/09/2023 Off By BERB

Фото: Црвени крст Србије

 

Црвени крст Србије први пут организује Национално отворено такмичење у спасилаштву на води. Такмичење се одржава у понедељак 25. септембра на Савском језеру – Ада Циганлија главно купалиште – на новобеоградској страни (код кафића „Шарк“) са почетком у 9.00 часова.


На такмичењу се очекује учешће 18 организација, 130 такмичара и преко 40 службених лица такмичења.

Национално отворено такмичење биће организовано у Србији први пут после 40 година.

Црвени крст Србије – Надлежни национални грански спортски савез за Life Saving, као дугогодишња чланица Светске и Европске федерације за спасавање на води, у оквиру глобалне кампање Светске здравствене организације „Свако може да се утопи али нико не треба“, током текуће летње сезоне реализovao je Националну кампању безбедности на води у Србији под слоганом Life Saving – спорт који чува и спасава животе.

Кроз различите активности Црвени крст Србије је у протекла три месеца реализовао кампању која доприноси јачању Life Saving-a, безбедности на води и превенцији утапања.

Завршна активност кампање је организација овог Националног отвореног такмичења у Life Saving-у.

Овим такмичењем Црвени крст Србије жели да популарише Life Saving спортску грану која доприноси да наши грађани и наше друштво буду безбедији на воденим површинама.

 

Program Nacionalnog otvorenog takmičenja u spasilastvu na vodi