Одлична сарадња Србије и Кине у области унутрашњих послова

Одлична сарадња Србије и Кине у области унутрашњих послова

21/09/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Државни секретар Министарства унутрашњих послова др Жељко Бркић разговарао је на маргинама „Конференције о сарадњи у области јавне безбедности”, која се одржава у Лианјунгангу у Кини, са замеником министра за јавну безбедност Народне Републике Кине Сун Маоли о досадашњој сарадњи две земље у области унутрашњих послова.

Државни секретар је истакао да Републику Србију и Народну Републику Кину везује челично пријатељство и узајамно разумевање, као и подршка по питањима од значаја као што је сарадња у оквиру Интерпола.

„Посебно и изнад свега ценимо то што Народна Република Кина Републику Србију види као равноправног партнера“, нагласио је Бркић и честитао Кини на успешно организованој конференцији која ће умногоме допринети јачању међународне сарадње у области јавне безбедности.

Заменик министра за јавну безбедност Сун Маоли истакао је да два министарства остварују одличну сарадњу, посебно у Интерполу и додао да се у наредном периоду очекује више посета високих званичника ове земље Републици Србији.

Саговорници су изразили задовољство због заједничких полицијских патрола које ће се поново, у предстојећем периоду, спроводити у Београду, Новом Саду и Смедереву.

Државни секретар Бркић састао се и са замеником гувернера и начелником Бироа јавне безбедности Провинције Ђиангсу Ли Јаогуангом, са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области унутрашњих послова.