Држава ће наставити да улаже у огроман туристички потенцијал који има Сокобања

Држава ће наставити да улаже у огроман туристички потенцијал који има Сокобања

20/09/2023 Off By BERB

Фото: Катарина Васић/МДУЛС

 

„Држава Србија је у протеклих неколико година уложила значајна средства у све наше бање, а оне данас изгледају лепше од многих европских бања. Једна од њих је и Сокобања, која се развија из године у годину и која је ове године проглашена за најпосећенију бању. Сокобања се показала као поуздан партнер држави, овде је сваки динар уложен на најбољи могући начин. Синергијом државе и локалне самоуправе реконструисана је и зграда културе – биоскоп „Моравица“, који је 30 година био нефункционалан“, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић данас у Сокобањи, приликом обиласка овог биоскопа, а чију је другу фазу обнове МДУЛС подржало са 11 милиона динара.

Мартиновић је нагласио да су радови на згради културе изведени по највишим и најмодернијим стандардима, те да објекат сада изгледа грандиозно.

Он је овом приликом посетио и Јединствено управно место, у чије је успостављање МДУЛС уложило пет милиона динара, као и летњу позорницу, на којој је неопходна адаптација монтажног крова.

Указавши на огроман туристички потенцијал који општина има, на сјајне хотеле, лечилишта, рехабилитационе центре, Мартиновић је истакао да је Сокобања најлеши бањско-лечилишни и туристички центар Југоисточне Србије, те да ће држава наставити да улаже у њен развој.

„Један од приоритетних пројеката који Влада Србије има у плану, а који је људима овде од огромног значаја, јесте укључење на ауто пут. То заслужује читав Зајечарски округ. Реализацијом тог пројекта додатно ће се унапредити свеобухватан развој локалних самоуправа на његовој територији, а уверен сам да ће допринети и већој посећености Сокобање, која је већ сада на добром путу да постане најатрактивније туристичко место у Србији, у прилог чему говори велики број домаћих и страних туриста“, изјавио је Мартиновић.

Приликом данашње посете, министар је одржао састанак са председником општине др Миодрагом Николићем и начелником Зајечарског управног округа Владаном Пауновићем, те општинској управи донирао лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Сокобањи. Такође, Мартиновић је обишао и газдинство „Пчелињак Радивојевић“, који производе ртањски мед и ракију са медом.