Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanom ambasadorkom Norveške

Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanom ambasadorkom Norveške

19/09/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kraljevine Norveške u Beogradu Kristin Melsom.

Ministar Vučević, na početku sastanka, poželeo je dobrodošlicu ambasadorki i izrazio uverenje da će se izgradnja dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje nastaviti, a da će se sveukupna bilateralna saradnja Srbije i Norveške unaprediti.

On je naglasio da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, a strateško opredeljenje vojna neutralnost, koja ne predstavlja prepreku za saradnju i ostvarenje dobrih odnosa sa svim zainteresovanim stranama.

Tokom današnjeg sastanka, ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće uzvratne posete ministra odbrane Kraljevine Norveške Bjorna Arilda Grama Republici Srbiji i dodao da je ova poseta podstrek unapređenju saradnje dve države u oblasti odbrane. Ovaj susret, kako je istakao ministar odbrane, biće prilika za razmenu mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i za razmatranje modaliteta saradnje u oblasti odbrane.

Tokom današnjeg susreta, ambasadorka Melsom zahvalila je ministru Vučeviću na prijemu i istakla da će na novoj dužnosti dati svoj doprinos unapređenju saradnje Norveške i Srbije.