Почињу преговори о слободној трговини са УАЕ

Почињу преговори о слободној трговини са УАЕ

18/09/2023 Off By BERB

Фото: МУСТ/Ђ.К.

 

Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је Влада Србије у претходним годинама показала да је окренута подршци приватном сектору и привлачењу нових инвестиција, а Споразум о слободној трговини са Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) ће додатно подстаћи нове инвестиције из ове изузетно богате државе.

Момировић, који борави у дводневној радној посети УАЕ, истакао је да је данас потписан стратешки документ са Владом Уједињених Арапских Емирата којим и у формалном смислу почињу преговори о слободној трговини између две земље.

Министар је оценио да економски односи Србије и УАЕ прате добре политичке односе, и одвијају се кроз трговинску сарадњу, инвестиционе пројекте, као и кроз стратешка партнерства што се најбоље може видети кроз пројекат „Београд на води“, инвестиције компанија „Al Dahra“ и „DP World“ која инвестира у луку Нови Сад, као и многе друге инвестиције компанија из ове земље.

Министар Момировић је данас одржао билатерални састанак са државним министром за спољну трговину Уједињених Арапских Емирата Танијем бин Ахмед Ал Зејудијем.