Едукација судија у примени закона из области е-управе

Едукација судија у примени закона из области е-управе

12/09/2023 Off By BERB

Фото: Марина Јанчевић

 

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и директор Правосудне академије Ненад Вујић потписали су данас Меморандум о разумевању у циљу едукације судија у примени закона из области електронске управе и електронског пословања.

Меморандум је потписан у оквиру конференције „Дигитализација и правосуђе“ коју је организовала Америчка привредна комора у Србији.

Циљ је да заједно са Правосудном академијом обезбедимо сталну едукацију судија ради подизања њихових знања у имплементацији регулативе из области електронске управе и електронског пословања. Потписивање Споразума наше две институције је нарочито важно за привреду, која у великој мери користи електронска документа и услуге у свом раду. То је велики подстрек јавној управи да храбрије имплементира нове електронске услуге и додатно напредује у дигиталној трансформацији, поручио је министар Јовановић и додао да је Министарство спремно да пружи пуну подршку Правосудној академији и понуди своју вишегодишњу експертизу у едукацији и примени прописаних решења.

Јовановић је истакао и значај Америчке привредне коморе у Србији, која је већ годинама велики промотер електронске трговине, носилац пројеката који унапређују капацитете јавне управе, али и активни чинилац у регулаторним изменама које омогућавају електронску управу и пословање.
Влада Републике Србије наставља са дигитализацијом у свим областима. У правосуђу настављамо да радимо на развоју платформи и услуга који ће омогућити лакши приступ правосудним органима, ефикасније и транспарентније поступке и дигиталну трансформацију унутар правосудних органа, нагласио је министар Јовановић.