Почела изградња новог моста у Адранима

Почела изградња новог моста у Адранима

03/09/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић обишао је данас у краљевачком селу Адрани радове на изградњи новог моста преко Мусине реке на месту старог, који је у јуну уништен у поплавама.

Весић је најавио да ће изградња новог моста, који се налази на Ибарској магистрали, бити завршена у року од три месеца, напоменувши да ће мост бити дуг 20 метара и да ће бити метар и по виши него претходни, што значи да ће остати приближно 30 квадратних метара више за пролаз воде.

Он је подсетио на то да се средином јуна, услед обилних падавина, догодила тешка хаварија, када је мост у Адранима потпуно уништен, због чега је и саобраћај на Ибарској магистрали био у прекиду.

Тада смо донели одлуку да срушимо стари и саградимо нови мост, а у року од само неколико дана, после поплава, већ је била урађена девијација која и данас омогућава одвијање саобраћаја, рекао је министар и додао да је пре неколико дана издата дозвола и да је Предузеће ’Нови Пазар пут’ започело са изградњом новог моста.

Весић је предочио да ће мост бити изнад саме обалоутврде, која је урађена по свим стандардима, истакавши да случај срушеног моста у Адранима остаје за наук како убудуће, приликом обнове таквих објеката, треба водити рачуна да се ради по принципу стогодишњих вода.

Министар је навео да су у току и радови на изградњи новог моста у Мрчајевцима, уместо оног који се срушио само дан пошто је у поплавама уништен мост у Адранима.

Он је нагласио да су у току радови на обнови на више од 100 локација на којима је поплава направила штету на путевима.