Деци у Центру за азил у Крњачи уручен школски прибор

Деци у Центру за азил у Крњачи уручен школски прибор

31/08/2023 Off By BERB

Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

 

Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић данас је са директором Каритаса Михаилом Гергејом, уочи почетка школске године у центру за азил у Крњачи уручила деци ранчеве и школски прибор.

Укупна вредност донације износи око 115.000 динара. Донација садржи ранчеве и школски прибор који се састоји од перница, водених бојица, четкица, темпера, свезака, блокова и намењен је да се деци и родитељима да полазак у школу учини безбрижнијим.

Станисаљевић се захвалила Каритасу на донацији и изразила задовољство досадашњом успешном сарадњом, са надом да ће се она наставити и у будућности. Она је рекла да је срећна што су овом донацијом заједно учинили овим малишанима лепши и сигурнији почетак школске године, а родитељима бар мало помогли и олакшали припреме.

Комесаријат за избеглице и миграције годинама уназад пред почетак школске године деци у центрима обезбеди пакет школске опреме са жељом да, иако су далеко од куће, и они осете радост и не пропусте ни један дан у школи, јер ће деца то памтити, рекла је комесарка и додала да жели да малишани запамте да неко брине о њима без обзира на то где им је коначно одредиште.

Директор Гергеј нагласио је да је ова хуманитарна организација спремила донацију за сву школску децу у центрима којима руководи Комесаријат за избеглице и миграције без обзира где су смештена и ког су школског узраста. Ова Међународна хуманитарна организација пружа помоћ избеглицама и мигрантима који су балканском рутом стизали у Европу од лета 2015. године и ова помоћ траје све до данас.

У центру за азил у Крњачи смештено је 14 деце која 1. септембра крећу у нову школску годину, док је у свим центрима којима руководи Комесаријат смештено 251 дете од којих 27 школовање настављају у Србији. Деца ће похађати наставу у подручним школама у местима где се налазе центри.