МУП брине о породицама погинулих и рањених полицајаца

МУП брине о породицама погинулих и рањених полицајаца

31/08/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић уручио је данас, поводом почетка нове школске године, пригодне поклоне деци погинулих и рањених припадника Министарства унутрашњих послова, истакавши да Министарство не заборавља своје хероје и да су они, као њихови потомци, важан део велике породице полиције.

„Министарство унутрашњих послова не заборавља своје хероје, а осим храбрости, њихов залог овој земљи сте ви, њихови потомци који, са поносом на своје очеве, корачате кроз живот, а ми стојимо уз вас у том величанственом ходу неизмерном подршком и вечном захвалношћу“, рекао је министар Гашић деци страдалих и рањених припадника.

Поручио им је да су њихови очеви часни и пожртвовани људи, великог и неустрашивог срца, који су исказали несебичну љубав према својој земљи, као и да су неки од њих изгубили живот и здравље како бисмо сви ми данас живели у безбедној Србији.

„Будите вредни и добри ђаци. Ви сте будућност ове земље и међу вама можда буде и оних који ће након школовања желети да наставе стопама својих очева, да обуку полицијску униформу и постану припадници Министарства унутрашњих послова“, казао је Гашић, пожелевши деци срећан почетак нове школске године.