Учешће НВО у изради акционог плана за спречавање родно заснованог насиља

Учешће НВО у изради акционог плана за спречавање родно заснованог насиља

25/08/2023 Off By BERB

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, расписало је Јавни позив организацијама цивилног друштва за подношење кандидатуре за учешће у изради Акционог плана за спровођење Стратегије за спречавање и борбу против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици за период од 2021. до 2025. године.

 

Јавни позив спроводи се са циљем да се обезбеди транспарентност и учешће цивилног сектора у раду Радне групе за израду Акционог плана. Акционим планом детаљније ће се дефинисати активности, начин њиховог спровођења, као и носиоци активности и партнери, а све у циљу обезбеђивања повећане сигурности жена од родно заснованог насиља у породици и у партнерским односима.

Јавни позив намењен је организацијама цивилног друштва које делују у области спречавања и борбе против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици и партнерских односа.

Право учешћа на Јавном позиву имају организације цивилног друштва, основане и регистроване сагласно прописима Републике Србије, које делују у области утврђених овим јавним позивом.

Заинтересоване организације цивилног друштва дужне су да своје пријаве, заједно са припадајућом документацијом из тачке IV Јавног позива (ДОКУМЕНТАЦИЈА КОЈА СЕ ДОСТАВЉА), у назначеном року доставе искључиво електронским путем на и-мејл адресу: [email protected] са напоменом: “Кандидатура за учешће у изради Акционог плана за спровођење Стратегије за спречавање и борбу против родно заснованог насиља према женама и насиља у породици за период од 2021. до 2025. године“.

Рок за подношење пријава траје од 25. августа до 11. септембра 2023. године.

Текст конкурса и неопходне обрасце можете преузети на следећем линку: https://www.minljmpdd.gov.rs/konkursi-javni-pozivi-89.php