Дачић уручио дипломатске пасоше српским репрезентативцима у стрељаштву

Дачић уручио дипломатске пасоше српским репрезентативцима у стрељаштву

25/08/2023 Off By BERB

Фото: МСП/Дијана Вукомановић

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је данас дипломатске пасоше прослављеним репрезентативцима Србије у стрељаштву Дамиру Микецу и Зорани Аруновић.

Министар Дачић је у срдачном разговору са нашим успешним спортистима истакао да је додељивање дипломатских пасоша најмање што држава Србија и Министарство спољних послова могу да ураде за њих, у односу на оно што су они урадили за нашу земљу и народ.

Шеф српске дипломатије је пожелео српским репрезентативцима Дамиру Микецу и Зорани Аруновић да са овим пасошима освоје што више медаља за Србију и поручио да се поносимо њима и њиховим спортским успесима.

Дамир Микец, олимпијски вицешампион у Токију 2020. године, вишеструки светски и европски шампион и Зорана Аруновић, вишеструка светска и европска шампионка, светска рекордерка, олимпијка, квалификована за Олимпијске игре у Паризу 2024. године, додали су у своју колекцију трофеја још једну сребрну медаљу са Светског купа у Бакуу одржаног у мају, у такмичењу микс парова ваздушним пиштољем.