Подршка пројектима пронаталитетне политике у Бајиној Башти

Подршка пројектима пронаталитетне политике у Бајиној Башти

17/08/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић разговарала је данас са руководством Општине Бајина Башта о пронаталитетним мерама које се спроводе, као и о будућој сарадњи у циљу побољшања демографске слике у овој делу Србије.

Кисић је, током посете општини Бајина Башта, истакла да се та општина сусреће са феноменом депопулације и старења становништва и указала на поражавајућу чињеницу да се сваке године у овом месту роди нешто мало мање од 200 беба.
Министарка је истакла да ова општина реализује бројне мере пронаталитетне политике, међу којима су финансијска подршка након рођења сваког детета, обезбеђен превоз до школе и друге подстицајне мере када је у питању родитељство.
Министарка и председница Општине Бајина Башта Весна Ђурић разговарале су о пронаталитетним мерама које се спроводе у овој општини, као и о будућој сарадњи у циљу побољшања демографске слике у овој делу Србије.
Ђурић је навела да се општина труди да различитим пронаталитетним мерама, за чију реализацију се издвајају значајна средства, подстакне рађање деце.
Трудимо се максимално да унапредимо демографску слику наше општине указала је Ђурић и изразила наду да ће будућа сарадња општине и Министарства, о којој смо причали са министарком Кисић, и заједнички пројекти допринети да имамо још боље резултате.

Кисић је током обиласка предшколске установе „Невен“, где су у току радови на проширењу капацитета, изразила наду да ће тај пројекат, за који је општина издвојила значајна средства, бити један од подстрека да се у Бајиној Башти рађа још више деце.