Искуства и знања старијих од великог значаја за друштво

Искуства и знања старијих од великог значаја за друштво

14/08/2023 Off By BERB

Фото: Дејан Урошевић

 

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић поручила је на јавној расправи о предлогу Стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији за период од 2024. до 2030. године да активно старење и укључивање старијих чланова друштва у различите активности и процес доношења одлука представљају основ нове стратегије.

Министарка Кисић је на јавној расправи о предлогу ове стратегије, која је одржана у Крагујевцу, нагласила да постоји велики број старијих који су још увек радно активни, способни и желе да дају свој допринос напретку наше земље. Како је истакла, улога државе је да им то и омогући, јер су њихова знања и искуства за све од великог значаја.


Министарка Кисић је рекла најстаријим грађанима у Крагујевцу да су у току живота и радног века дали велики допринос за нашу земљу, показали како се воли Србија, како се ради, како се гради и да од њих може пуно тога да се научи.

„Иако сте остварили право на пензију, уколико желите, можете и хоћете, наш циљ је да вам и стратешки омогућимо да будете укључени у различите активности. Желимо да вас јасније и боље чујемо и да нам помогнете у томе шта можемо да учинимо да се квалитет вашег живота унапреди“, поручила је Кисић.