Деца из Црне Горе у Скупштини Србије

Деца из Црне Горе у Скупштини Србије

14/08/2023 Off By BERB

Фото: Скупштина Србије

 

У оквиру организованих посета српске деце из региона, председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић угостио је данас, и пожелео добродошлицу у Дом НС РС, групи од две стотине деце из Црне Горе.

Обраћајући им се, изразио је очекивање да ће, током свог боравка у Београду, имати прилику да се и лично увере у његов развој и историјске промене постигнуте претходних година. „И то се види по комплетно новим деловима града које смо изградили, по величанственом Београду на води, новим трговима, споменицима какав је онај који смо Стефану Немањи подигли, по Храму Светог Саве који смо успели да завршимо. Данас као никада раније, Србија улаже у школе, универзитете, отвара нове технолошке паркове, научне институте који омогућују младима да се такмиче са целим светом. Велики развој одвија се управо сада, и све што данас радимо, припада и вама – да и ви на тим темељима градите даље. Јер то је ваше“, рекао је др Орлић.
Деци је поручио да буду марљиви, вредно уче, поштују своје комшије и воле своје породице.

„Нађите времена за људе који вас окружују и који вас воле, али и за Србију која вас такође воли. Србија је ваша отаџбина. И увек размишљајте шта ви сутра можете да учините за Србију, за своју кућу, у коју сте увек добродошли“, поручио је председник НС РС.

Након председника Орлића, госте из Црне Горе поздравила је и Сања Лакић, чланица Одбора за дијаспору и Србе у региону. Деца која у Београду бораве под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, имала су прилику и да са Групом за едукацију и презентацију скупштинске баштине обиђу здање Дома Народне скупштине.