Tri medalje za Srbiju na Prvom CISM Balkanskom prvenstvu u planinskom trčanju

Tri medalje za Srbiju na Prvom CISM Balkanskom prvenstvu u planinskom trčanju

06/08/2023 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Predstavnici vojne reprezentacije Republike Srbije osvojili su tri medalje na Prvom CISM Balkanskom prvenstvu u planinskom trčanju, održanom danas na kružnoj trasi Vršačkog brega.


Vodnik Đuro Borbelj osvojio je zlatnu medalju u muškoj konkurenciji, dok su i muška i ženska vojna reprezentacija Srbije u ekipnoj konkurenciji osvojile treće mesto. U timu muške ekipe, osim vodnika Borbelja, bili su i vodnik Ivan Dlačić i vojni službenik Milivoje Jovović, dok su u ženskoj ekipi učestvovale dve predstavnice naše vojne reprezentacije – potporučnik Jelena Sarić i vojni službenik Tijana Kabić.

U trci su učestvovali predstavnici vojnih reprezentacija Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Slovenije. Takmičarke su trčale stazu dugu 6 km, dok su muški takmičari trčali stazu dugu 8 km.


Drugo mesto u kategoriji muškaraca u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je George Surlea iz Rumunije, a treće Miloš Rančić iz Severne Makedonije. U kategoriji žena prvo mesto pripalo je Jasmini Pitamic iz Slovenije, drugo je osvojila Luisi Rasina iz Rumunije, dok je treće mesto zauzela Tsekova Marinela iz Bugarske.

U plasmanu u kategoriji muškaraca u ekipnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je reprezentaciji Rumunije, a drugo reprezentaciji Severne Makedonije, dok se u ženskoj konkurenciji na pobedničko postolje popela reprezentacija Bugarske, a drugo mesto zauzela je reprezentacija Rumunije.

Pehare i medalje pobednicima uručio je šef Delegacije Srbije pri CISM, potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, koji je zahvalio prisutnima za korektno učešće u sportskom prvenstvu i istakao da se na taj način sportski duh i prijateljstvo oružanih snaga zemalja Balkana članica CISM prikazuje u svetskim okvirima u najlepšem mogućem svetlu. On je naglasio da Srbija organizacijom sportskih događaja ovakvog karaktera zasluženo zavređuje status inicijatora i nosioca razvoja sporta u regionu.

Prvo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju organizovano je povodom obeležavanja 20 godina članstva Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM, u okviru realizacije projekta „Balkanske vojne igre“.