У току рад на доношењу сета медијских закона

У току рад на доношењу сета медијских закона

30/07/2023 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је у току рад на доношењу сета нових медијских закона и потврдила да ускоро почиње јавна расправа о овим законским решењима, која ће трајати колико год буде потребно.

Брнабић је, гостујући на Телевизији „Прва“, истакла да је прошле недеље имала више састанака са министром информисања и телекомуникација Михаилом Јовановићем, као и са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Јаном Братуом.

Она је пренела да ће учествовати у јавној расправи зато што су то важни закони, и изразила наду да ће се током наредне недеље састати са представницима свих медијских удружења како би разговарали о два важна нацрта закона – о електронским медијима и о јавном информисању и медијима.

То ћемо урадити заједно са ОЕБС-ом, који је наш дугогодишњи партнер у овој сфери, објаснила је премијерка и најавила сусрет са представницима Савета за штампу, који би требало да има значајну улогу у креирању медијске стратегије.

У претходном периоду смо напорно радили и радне групе су завршиле свој део посла. У међувремену је усвојен још један важан закон – Закон о електронским комуникацијама, на који се дуго чекало. То су та три закона која су предвиђена медијском стратегијом, након чега се иде даље у имплементацију ове стратегије, истакла је Брнабић.