Ђерлек обишао пословни инкубатор Ковачницу у Крању

Ђерлек обишао пословни инкубатор Ковачницу у Крању

29/07/2023 Off By BERB

Фото: Света Павловић

 

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, у оквиру посете Словенији, обишао је пословни инкубатор Ковачницу у Крању, један од најзначајнијих пројеката Горењске регионалне развојне агенције, где је са директорком агенције Фрањом Грабовшек Schmidt разговарао о сарадњи двеју асоцијација регионалних развојних агенција.

Ђерлек је позвао представнике ове, али и других словеначких агенција да посете Србију како би у директном контакту са колегама из Србије, пронашли заједничке области сарадње и разменили искуства наше две земље у области регионалног развоја.

Он је оценио да су регионалне развојне агенције важни носиоци развоја, који разумеју потребе људи у локалним срединама, додајући да је у циљу упознавања изазова, недостатака али и специфичних предности које окрузи и региони поседују, обишао све представнике регионалних агенција у Србији и уверио се у капацитете које поседују.

Директорка Горењске регионалне развојне агенције истакла је да би сарадња са Србијом, кроз конкретне заједничке пројекте двеју асоцијација, дала резултате у погледу раста и развоја наших региона.

Она је објаснила да је Горењска агенција спона између локалног, регионалног и националног нивоа власти и одговорна за припрему кључних развојних регионалних докумената, додајући да би у том светлу, могла да пренесе значајна искуства Србији.

Представници агенције представили су министру Ђерлеку и рад пословног инкубатора Ковачница, основаног ради пружања подршке за иновативне потенцијалне предузетнике и нове постојеће стартап компаније, истичући велику предност оваквог пројекта, пре свега, за младе људе који размишљају о предузетништву и одрживом пословању.