Сарадња Србије и УАЕ на изузетно високом нивоу

Сарадња Србије и УАЕ на изузетно високом нивоу

28/07/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић састао се данас са одлазећим амбасадором Уједињених Арапских Емирата Мубарак Саид Ал-Дахаријем са којим је разговарао о досадашњој сарадњи Србије и Уједињених Арапских Емирата у области унутрашњих послова.Министар Гашић и амбасадор Ал-Дахари оценили су да је сарадња две земље на изузетно високом нивоу и закључили да је од обостраног интереса да се она настави истим интензитетом.

Министар Гашић је истакао да је увек тешко када се растајемо са блиским пријатељима посебно од оних који су искрено допринели унапређењу свеукупних односа наших држава и пожелео је амбасадору Ал-Дахарију пуно успеха у даљем раду и каријери.

Амбасадор Ал-Дахари се захвалио министру на подршци коју је имао током свог мандата и изразио уверење да ће се односи Србије и Уједињених Арапских Емирата даље успешно развијати.
Саговорници су се сагласили да је жеља обе стране да се братски односи које су успоставили председници Александар Вучић и Шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан додатно продубљују и закључили да ће се и у наредном периоду радити на даљем унапређењу српско-емиратске сарадње на стратешком нивоу.