УАЕ важан стратешки партнер Србије

УАЕ важан стратешки партнер Србије

25/07/2023 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мубаракa Саидa Ал Дахеријa.

У пријатељском и искреном разговору, Брнабић је истакла да је саговорник дао изузетан допринос развоју свеукупних односа и указала на важност стратешког партнерства Србије и УАЕ.

Уједињени Арапски Емирати су, како је премијерка указала, најважнији спољнотрговински партнер Србије и водеће извозно тржиште међу свим државама чланицама Савета за сарадњу земаља Залива.Брнабић се посебно захвалила на томе што су УАЕ подржале кандидатуру Србије за организацију Међународне светске изложбе EXPO 2027 у Београду и додала да се сада обављају детаљне припреме за тај важан догађај.

Мубарак Саид Ал Дахери изразио је захвалност премијерки Ани Брнабић и Влади Србије на подршци коју су му пружали током његовог мандата и истакао да ће остати искрени пријатељ наше земље и да се у Србији осећа као у другој кући, те да ће из Београда понети најлепше успомене.