Сектор за ванредне ситуације МУП-а синоћ имао 201 интервенцију са ангажованих 505 ватрогасаца-спасилаца

Сектор за ванредне ситуације МУП-а синоћ имао 201 интервенцију са ангажованих 505 ватрогасаца-спасилаца

20/07/2023 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Током претходне ноћи невреме праћено јаким ветром и кишом захватило је територију Републике Србије услед чега су припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а имали 201 интервенцију у којима је било ангажовано 505 ватрогасаца-спасилаца са 203 возила и том приликом евакуисали и спасили 40 особа.

Припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су у гашењу 20 пожара изазваних ударом грома, док су у осталим догађајима уклањали оборена стабла, као и лимене кровове са пута.
На територији града Београда, због последица временске непогоде, Ватрогасно-спасилачка бригада Београд је интервенисала 34 пута са 105 ватрогасаца и 35 возила, од чега пет пожара, девет техничких интервенција услед палих кровних конструкција и 20 интервенција због палог дрвећа.
Ангажовање припадника Сектора из наведених разлога било је и на територији Шапца, Лознице, Богатића, Коцељеве, Владимираца, Бачке Паланке, Бача, Беочина, Сремских Карловаца и Новог Сада, Крагујевца, Параћина,Ћуприје, Деспотовца, Рековца, Јагодине, Краљева, Ваљева, Љига, Лајковца и Уба, Крушевца, Ниша, као и у деловима Сремског, Моравичког, Зајечарског и Јабланичког управног округа.

Припадници Министарства унутрашњих послова и данас су на терену како би помогли грађанима у отклањању последица невремена.