За реконструкцију вртића „Бамби“ у Гучи издвојено 26 милиона динара

За реконструкцију вртића „Бамби“ у Гучи издвојено 26 милиона динара

19/07/2023 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, након што је са председником Општине Лучани Миливојем Доловићем отворио вртић „Бамби“ у Гучи, изјавио је да Министарство препознаје важност да се најмлађима омогуће нормални и здравији услови за образовање и одрастање.Мартиновић је рекао да је за реконструкцију и доградњу вртића „Бамби“ издвојено 26 милиона динара. Он је нагласио да ће Република Србија, председник Александар Вучић и Влада Србије увек подржавати пројекте који се односе на обнову установа које користе наши најмлађи, а нарочито на реконструкције школа и вртића у селима, како би се грађанима омогућило да остану у родним крајевима и помогло развијање руралних места.

Овај вртић, који је део ПУ „Наша радост“ из Лучана, тренутно похађа 250 малишана, а до краја године места ће бити за још педесеторо. Министарство је помогло реконструкцију свих просторија вртића „Бамби“, изграђеног 1972. године. У оквиру пројекта су замењене инсталације, столарија, зидне и подне облоге, а изграђена је и котларница на гас.Приликом посете Општини Лучани министар је обишао и спортске терене на обали реке Бјелице на којима је планирана изградња дечијих игралишта, а за које је Министарство определило средства из овогодишњег Буџетског фонда. Такође, као вид подршке развоју и функционисању електронске управе у Лучанима, Мартиновић је донирао лаптоп рачунаре општинској управи.

Министар је подсетио да је Министарство помогло адаптацију зграде општинске управе, као и радове на изградњи спортске хале и дечијег игралишта код средње школе у Лучанима и многе друге значајне пројекте, те изразио уверење за наставак добре сарадње општине Лучани и Министарства на чијем је челу.